Prolećni upis

LATINOAMERIČKI

Sekcija latino plesova podrazumeva učenje sledećih plesova: cha cha cha, samba, rumba, pasodoble, jive.

CLASSIC

Plesovi koji se obradjuju na ovoj sekciji su engleski i bečki valcer, tango, foxtrot, mambo i disco hustle.

Akademijica

Za decu predškolskog uzrasta je predviđen program vežbi klasičnog, modernog baleta i show dance-a.

Rekreacija 50+

Za sve starije koji žele da se opuste i dobro zabave.

Salsa

Na ovoj sekciji savladaćete salsu, bachatu i kizombu.

O nama

Plesni klub Swing osnovan je 1989. godine i aktivan je član, IDO-a (International Dance Organisation) i SAPO-a (Srpske asocijacije plesnih organizacija),  u okviru kojih stiče pravo učešća na Nacionalnim i Internacionalnim takmičenjima. Član je  Sportkog Saveza Niša i Sportskog Saveza Srbije.

U svojoj takmičarskoj istoriji  Plesni Klub Swing ima preko 50 pobeda na medjunarodnim turnirima, a najbolji rezultati su 8. mesto u Svetu u youth kategoriji za Latino-americke plesove,  i 3. mesto u Evropi za Latino Show plesove, 3.mesto u svetu u Street disciplinama (hip-hop, electric boogie, break dance…) Na domaćim takmičenjima, članovi Plesnog Kluba Swing su stalni nosioci medalja i  aktuelni su Državni Prvaci u mnogim plesnim disciplinama. U 29 godina postojanja i rada prisutan je u brojnim kulturnim dogadjajima i manifestacijama, humanitarnim akcijama u Nišu i Srbiji (finale u serijalu“Ja imam talenat”, Nisville jazz festival, Srbija u Rimu Evrope, “Bitka za bebe”, “ Da Nikolina pobedi”…). Organizator je tradicionalnih  plesnih koncerata koji se održavaju dva puta godišnje u Narodnom Pozorištu, organizator Državnih prvenstava, edukativnih seminara, sportkih plesnih kampova i priprema sportskih i rekreativnih plesača…

Ono što je izuzetno važno i aktuelno u klubu, je rad na popularizaciji sportskog plesa i plesne kulture, kao jednog važnog segmenta u održavanju fizičkog i mentalnog zdravlja kod dece i omladine. Za nešto starije tu su veoma aktuelni  rekreativni društveni tečajevi (salsa, argentinski tango i classic tečaj, moderan balet, kabare, latino fitnes  i dr.).

Veliki broj naših instruktora je još uvek takmičarski aktivan i u fazi stalnog usavršavanja, tako da oni u svom radu primenjuju savremene metode rada koje su im pomogle u postizanju vrhunskih rezultata.

Posebnu pažnju poklanjamo edukaciji dece predškolkog uzrasta za koje je organizovana sekcija "Akademijica" sa programom Disco Dance-a, baleta, jazz-a i ostalih plesova.