Disco Dance

Disco Dance je stil plesa koji visoko zavisi od samog ritma muzike. Disco muzika se sastoji od visoih vokala i brzih, jakih ritmova basa i muzike. Disco muzika pruža slobodu da igramo svoj specificni ples ali je izuzetno važno da pratimo brzi ritam muzike. Nastao je 70-tih dostižući svoj pik popularnosti u filmu ” Satruday Night Fever”. Medjutim sam ples uzima i inspiraciju iz ostalih plesova poput tangoa, modernog baleta, zavisno od samog miksa muzike.

Pk Swing - Disco Dance

Zašto disco dance?

Disco Dance je izuzetno fizički zahtevan ples, jer zahteva energičan pokret uz dosta akrobatike. Deca koja treniraju Disco Dance razvijaju motoričke sposobnosti, jer ples zahteva sinhronizaciju pokreta i akrobatike u grupama. Osim motoričkog razvoja, Disco Dance pozitivno utiče na održavanje telesne težine i razvoja mišića celog tela.

 

Pk Swing - Disco Dance

 

Zašto Plesni Klub Swing?

Plesni Klub Swing neguje sekciju Disco Dance već duže od 20 decenije. Instruktori na ovom tečaju su vrhunski sportisti i dokatani profesionalci u ovoj oblasti. Osim fenomenalne eduakcije polaznici imaju priliku da se redovno takmiče na internacionalnim i domaćim takmičenjima, na kojim Plesni Klub Swing ostvaruje fenomenalne rezultate dugi niz godina.

Za lični razvoj deteta je pored uskladjenih motoričkh sposobnosti važno da ima samopuzdanje prilikom obavljanja različitih aktivnosti. Česta takmičenja će doprineti i uklanjanju stranohva od javnog nastupa, steći će puno samopuzdanja. Uz personalni razvoj deteta postoje i dosta aktivnosti uz čiju pomoć će deca razviti nova prijateljstva.

U organizaciji Plesnog Kluba Swing su godišnje su 4 plesna show-a na kojima naši polaznici redovno imaju priliku za nastup

Nastup Polaznika Plesnog Kluba Swing na manifestaciji BIG SHOW 08.05.2016. u Niškom Narodnom pozorištu

 

Za više informacija pozovite : 063 433 701