Jazz Dance

Moderni jazz umetnici definišu žanr svojim modernim pokretima koji se itekako razlikuju u odnosu na svoje početke. Oduvek je jazz dance bio izraz slobode individuae, pa je evoluriao kao i sama muzika. Moderni jazz dance poseduje mnogo stilova, odlikuje se raznolikošću pokreta.

Evolucija Jazz Dance

Jazz dance svoje korene nalazi u Afro-Američkoj kulturu 19 veka.  Od običnog uličnog plesa koji je pratio ritam jazza, jazz dance je prerastao i razvio se kao forma igranja na Brodveju. Upravo ovaj proboj na najprestižnije teatre u svetu je doprinelo razvoju jazz dance globlano.

Jack Cole je ujedno kako ga mnogi smatraju otac jazz dance. Počeo je svoju karijeru kao moderni plesač, ali se u toku ” Velike Depresije” okrenuo jazz dance On je bio prvi igrač koji je formalizovao jazz dance still plesa. Jedna od najzanimljivijih koreografija je ” Dijamanti su najbolji prijatleji devojaka” sa Marlyn Monroe.

Zašto jazz dance?

Jazz dance je dobar odabir za svako dete jer osigurava pravilan fizički razvoj dece. Jedna je od fizički najzahtevnijih disciplina a razvija motoričke sposobnosti dece. U plesnom klubu Swing mi posebnu pažnju posvećujemo razvoju modernog plesa. Fenomenalni instruktori će pratiti razvoj vaše dece, redovna takmičenja i profesionalno usavršavanje su dostpni i poželjni.

Više informacija: 063 403 701

[one_half][button color=”purple ” size=”medium” link=”http://nisdance.com/jelena-mihajlovic.htm” icon=”” target=”true”]Instruktor: Jelena MIhajlović[/button][/one_half][one_half_last][button color=”purple ” size=”medium” link=”http://nisdance.com/danica-nicic.htm” icon=”” target=”false”]Instruktor: Danica Ničić[/button][/one_half_last]

[button color=”purple ” size=”big” link=”http://nisdance.com/raspored-casova” icon=”” target=”true”]Termini Časova[/button]

 

Vaše Ime i Prezime (obavezno)

Vaša email Adresa (zahtevano)

Kontakt Telefon (zahtevano)

Grad