Neverovatno! Da li se istorija ponavlja? (Video)

fb cover swingshag-300x240

shagers

Swing se vraća na plesni podijum

Neosporivo je da smo blaženi vremenom u kom živimo. Savremeni revolucionarni poduhvati su nam olakšali gotovo sve aspekte života- svako može da uz par klika ima bilo koju informaciju, da preko youtube tutoriala nauči bilo šta- od uzgajanja zečeva preko popravke akumulatora do levitiranja. I tako uvek i svuda. 24h dnevno, 7 dana u nedelji. I ne bi ni imali vremena da sami to savladavamo, čak i da želimo. I u toj žurbi i borbi za maksimalnu praktičnost primetili smo da smo odlutali malo više nego što smo planirali, da nas je povukao vrtlog modernog i (bez obzira što to ne želimo da priznamo) opteretio naše kapacitete. I onda smo posegli sa starim, dobro poznatim, davno zaboravljenim, ali jako voljenim sitnicama iz prošlosti. U poslednjih par godina smo svedočili kako „Retro“ postaje moderan trend. I to iz dobrog razloga- Toliko smo se zatrpali „click-here-to-download“ kulturom da nam je jednostavno potrebno… pa... nešto jednostavno. Pisaće mašine nemaju autocorrect, ploče se ne nabavljaju preko torrent-a, a Sving… je jednostavno previše zabavan da bi ga ostavili u prošlom veku.PROMO ČAS:

Nedelja 29.1.2017. 21h

Sreda 1.2.2017. 22h

Adresa: IX brigade 39a, Niš

Instruktori:

Slavica Ognjanović (Osnivač i predsednik plesnog kluba Swing)

Đorđe Mihajlović (kreator Continuum Dance Teatra)

Dok se ploče prodaju po astronomskim cenama a oko pisaćih mašina se ratuje na aukcijama, sving strplivo čeka da se ponovo propleše. Modernih plesova je u izobilju, kao i njihovih 1000 kreativnih varijacija. Bilo je krajnje vreme da pod reflektorima ponovo zatreperi svrgnuti kralj plesova- SWING. Duh jazz muzike iz 20ih, 30ih i 40ih godina je inspirisao jedan od najrevolucionarnijih plesnih pravaca... ikad! Svojevremeno je bio omiljen među svim slojevima društva, i pomerao je granice. Čar svinga je u veseloj energiji oko koje su se čak i oni najuštogljeniji razigravali. On opušta, veseli i pokreće sve i svakog oko sebe. Jednostavno je bio prezabavan i decenijama je bio centar socijalnih zbivanja. Danas se sa ivice zaborava popeo na ivicu scene. Velike smo sreće što još uvek ima onih koji prepoznaju vrednost i magiju, onih koji su spremni da ponovu raspale iskru i probude ritmove svinga.

Bez obzira na sve okolnosti oko nas, ponekada moramo da dozvolimo sebi da se veselimo, čak i bez razloga, da rastresemo terete sa sebe skakutajući i zamenimo ih ritmom od kog nam, protiv naše volje, cupkaju stopala i prsti pucketaju. Dozvolite Svingu da Vas usreći.

 

by Lilly M

 

Pridružite nam se

Facebook Event

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *