Orijentalni Ples

TRBUŠNI (ORIJENTALNI) PLES

“Great dancers are not great because of their technique, they are great because of their passion.” Martha Graham

Trbušni ples je jedan od plesova sa bogatom istorijom i poreklom. Sam naziv plesa potiče od francuskog izraza Dance Du Ventre što znači ples stomakom. Drugačije je poznat i kao orijentalni ples, a Arapi ga nazivaju i plesom Istoka.

Ples je namenjen bilo kom uzrastu, a jedna smo od nekoliko plesnih škola koje imaju i dečiju grupu. Bez obzira da li želite ”učiti za sebe ”, nastupati pred publikom, baviti se plesom rekreativno ili takmičarski Swing Oriental ima više plesnih grupa kojima se možete pridružiti.

Naš program sastoji se od učenja koreografija različitih stilova trbušnog plesa, kao i tehnike improvizacije kako bi plesačice što bolje napredovale i savladale plesnu tehniku. U svom radu koristimo i razne rekvizite poput velova, sveća, štapova, lepeza, krila i drugih rekvizita koji dodatno pojačavaju utisak samog plesa.

Tokom plesa učestvuju svi mišići pri čemu su u centru pažnje stomak, struk i kukovi. Pokreti izvijanja tela ujedno vrše i masažu unutrašnih organa, a jedan od pokreta,shimmy, odličan je i za masažu celulita. Pored svega vežba se i opšta telesna kondicija jer ova vrsta plesa može biti fizički vrlo zahtevna.

Ono što je sigurno jeste da orijentalni ples fantastično utiče na ženski izgled, poštujući prirodu žene i pomažući joj da iskaže i uživa u svojoj ženstvenosti.

SWING ORIENTAL LADIES

Tokom vremena izdvojile su se pojedine plesačice kao talentovanije i vrednije i one sada čine plesnu grupu Swing Oriental Ladies (Facebook stranica).

Ova grupa već nekoliko godina osvaja prva mesta na državnim prvenstvima u Srbiji, a članice grupe takmiče se i individualno gde takođe postižu zapažene rezultate i nosioci su prvog, drugog i trećeg mesta u kategoriji solo belly dance.

 

[tie_full_img]

Pk Swing - Orijental ladies
Pk Swing – Orijental ladies

[/tie_full_img]

Swing Oriental Ladies su učestvovale na brojnim gradskim manifestacijama u cilju predstavljanja orijentalnog plesa u svom najboljem svetlu. 2013. godine su se po prvu put takmičile na jednom od najprestižnijih internacionalnih festivala “Cairo! Fest” u Budimpešti  i osvojile su visoko 2. mesto na osnovu koga nastavljaju svoje učešće na sledećem festivalu Oriental Passion u Atini krajem oktobra 2013. godine.

Za više informacija: 063 433 701

[button color=”purple ” size=”medium” link=”http://nisdance.com/danica-nicic.htm” icon=”” target=”true”]Instruktor: Danica Ničić[/button]

[button color=”purple ” size=”big” link=”http://nisdance.com/raspored-casova” icon=”” target=”true”]Termini Časova[/button]

Vaše Ime i Prezime (obavezno)

Vaša email Adresa (zahtevano)

Kontakt Telefon (zahtevano)

Grad