Tango

ARGENTINSKI TANGO

“Tango nije samo ples, muzika i poezija, on je pre svega osećaj koji nosimo u srcu pretvarajući ga u pokret”

Argentinski tango je ples koji je uzdrmao čitav svet svojim strastvenim i zavodničkim karakterom i ubrzo postao internacionalni plesni fenomen 20. veka.

Nastao je u predgrađima Buenoas Airesa naseljenih imigrantima i u početku je bio sramota Buenos Airesa, zabranjeno voće, ali vrlo brzo postiže priznanje u Evropi i uglednijim krugovima Argentine.

Ovaj ples se odlikuje strašću, lepotom, uzbuđenjem, sopstvenom filozofijom života, harmonijom pokreta muškarca i žene i jedinstvenim načinom plesanja u zagrljaju.

Zbog svoje specifične tehnike, kompleksnih plesnih šablona i ritmičkih struktura povoljno utiče na poboljšanje motorike, ravnoteže i pokretljivosti, a koristi se i u plesnoj terapiji u lečenju Parkinsonove bolesti.
Parovni aspekt argentinskog tanga takođe čini ovaj ples prijatnom društvenom aktivnošću koja povoljno utiče na motivaciju i na opšti kvalitet života.

Časovi su koncipirani tako da se polaznici prvo upoznaju sa bazom i osnovnim koracima koji se vremenom unapređuju i prate napredovanje plesača ili plesnog para.

Pridružite nam se i otkrijte zbog čega je plesni fenomen Argentine postao omiljena tema mnogih pesama i filmova i doživite jedinstveni osećaj koji vam samo argentinski tango može pružiti!

Za više informacija: 063 433 701

[button color=”purple ” size=”medium” link=”http://nisdance.com/raspored-casova” icon=”” target=”true”]Termini Časova[/button]

Vaše Ime i Prezime (obavezno)

Vaša email Adresa (zahtevano)

Kontakt Telefon (zahtevano)

Grad