Zdravi i srećni – Dostupno svima

tango cover

Sve što je neophodno da znate kako bi kročili u svet Tanga nalazi se u ovih nekoliko rečenica.

Ples koji će vam promeniti život, koji će vas naučiti da živite!

Tango je ZDRAV!

Naučno je potvrđeno da pojedini kardio treninzi prave radikalnu razliku između zdravog i nezdravog života. U prvi plan su istaknuti aerobik i biciklizam kao vodeće fizičke aktivnosti u svetu očuvanja i poboljšanja zdravlja, međutim, ispred njih se od nedavno našao tango. Posle niza ispitivanja, stručnjaci su došli do zaključka da je ključan činilac ove aktivnosti užitak i opšte zadovoljstvo koje se javlja kod plesača. Bez izuzetaka, svi koji se bave ovim plesom će iskusiti nešto posebno.

Zašto baš TANGO?

Srž ovog plesa je ono što doprinosi vašem opštem dobru. Pokreti u tangu  su fluidni, elegantni, dovoljno jednostavni, a opet kompleksni da razvijaju kod plesača određene kognitivne i motoričke funkcije koje služe samo vama. U ovom plesu se uči improvizacija, a u momentu kada plešemo sa partnerom to je vid ultimativne neverbalne komunikacije. Svest o pokretu koju razvijate putem ovog plesa se prenosi na ostale aspekte života. Tome Hermansen, upravnik lanca hotela na Floridi, tvrdi da je nakon časova tanga plesao (figurativno) sa svojim poslovnim saradnicima na svim sastancima. ,,Tango me je naučio kako da vodim, kako da pratim, kako da govorim i sugerišem neverbalno“. Plesanjem podstičemo lučenje serotonina, stičemo svest o poziciji sopstvenog tela u prostoru, podstičemo samopouzdanje, razvijamo komunikacijske veštine i pružamo sebi najsofisticiraniji vid kardio treninga. Improvizacija, sklapanje pokreta u celinu, vođenje i praćenje imaju identičan psihološki efekat kao konstantno rešavanje ukrštenih reči, s tim što uz ovo možemo dodati fizičku aktivnost koji je neizostavni činilac ovog plesa.

PK SWING
                                     Bratislav Ranković, Stanislava Petrović

Naš cilj…

Naš cilj je da što više ljudi uvedemo u ples jer bi ovaj svet u tom slučaju bio bolje mesto. Univerzum u kome mi živimo je poseban. Svesniji, pokretniji i plesniji vi ćete činiti dobro za sebe i ljude oko vas. Prvi korak je pred vama…

Ako želite da naučite tango kliknite ovde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *