Zumba

 

Šta je ZUMBA?

Zumba Fitness je jedan od trenutno najpopularnijih programa na svetu, pre svega jer kombinuje zabavu i vežbanje, fitness i latino pokrete, sport i ples!  To je zapravo kombinacija raznih plesova: salsa, merengue, reggeaton, cumbia, ali tu su još i ostali plesovi kao tango, bachata, calipso, quebradita, bally dancing, hip-hop, lambada, rock&roll, twist,itd

Zašto je toliko zdrava?

Zato što će da uzdrma svaki, ali baš svaki mišić u Vašem telu! Dok trenirate Zumbu, Vi istovremeno radite na svom kardio-vaskularnom sistemu, izazivate pojedinačne mišićne grupe da rade zajedno, učvršćujete svoje tetive i zglobove, radite na koordinaciji, motorici i fleksiblinosti. Svi ovi kvaliteti koje nosi Zumba,  očigledno i efikasno se reflektuju na Vaše telo – zateže se stomak, oblikuju se i jačaju noge i zadnjica, vajaju se ruke, ledja grudi i ramena.

Zvuči kao dosta posla? Ne baš; Zumba se sastoji iz nekoliko jednostavnih koraka koji se jako brzo uče i još brže usvajaju. Ne postoji koreaografija kao takva – reč je uglavnom o čistoj improvizaciji koja posmatraču deluje kao dugo vežbana rutina!

Zašto je toliko zabavna?

Dosadašnji aerobik programi zasnivali su se na repeticiji vežbi i brojanju uproks muzici. Sa Zumbom, ukombinovali smo lepo i korisno, tačnije vežbe i muziku. Uključivanje u ovaj program naučiće Vas kako da plešete sami sa sobom dok ste u grupi, i na takav način da radite na celokupnom zdravlju i izgledu svog tela istovremeno! Već posle prvog treninga osetićete kako stres polako napušta Vaše telo i duh. Neophodno je pomenuti da će ovaj seksi tretman da učini čuda za Vaše samopouzdanje. A nakon samo nekoliko treninga, osetićete se daleko energičnijim jer će umor i iscrpljenost polako početi da potiskuje temperamentan ritam sa dozom drskosti i sloboda kretanja koju ćete sasvim izvesno osetiti.

Zašto je toliko popularna?

Zato što je savršen hobi! Ne postoji ništa slično, ništa što je izvor zabave, zdravlja i samopouzdanja istovremeno, i takođe – ništa što ne zahteva prethodno iskustvo, predznanje ili specijalnu opremu. I više nego par puta smo verovatno svi pružili prliku teretani, ali se odlasci tamo vrlo brzo pretvore u rutinu ili obavezu. Postoji nebrojano mnogo fitnes programa, koji su za nijansu prijatniji, ali se prečesto dešava da izgubimo interesovanje za njih. Sasvim suprotno svemu tome – Zumba će Vam se toliko brzo uvući pod kožu, naučiće vas da obožavate svoje telo, i postaće svetla tačka Vašeg dana i pre nego što toga budete svesni!

Kome je Zumba namenjena?

Odgovor je jednostavan – svima! Osnovni koraci se vrlo lako uče, a sve ostalo može biti stvar mašte i improvizacije. Da biste vežbali zumbu, ne morate strogo poznavati korake. U zumbi nema koreografije, ali kada to neko gleda sa strane izgleda kao da su svi naučili koreografiju za svaku pesmu, a  sama pesma vas vodi svojim ritmom.

Šta je potrebno za trening?

Osmeh i volja za zabavom! Mada ne bi bilo loše da ponesete i patike za vežbanje, rezervnu majicu, flašicu za vodu i peškir.

Dođite da zumbamo zajedno! Upis je u toku.

Sve dodatne informacije možete dobiti telefonom na 063/780-98-77

Vaše Ime i Prezime (obavezno)

Vaša email Adresa (zahtevano)

Kontakt Telefon (zahtevano)

Grad